Wil je bij ons op school komen?
Leuk, je bent uiteraard van harte welkom!
Vul op je Keuzelijst een 1 in bij het Comenius Lyceum.
In deze link staat precies welke stappen u moet nemen en hoe u de keuzelijst moet invullen.

Maak een afspraak (020-6140305) en kom langs met je ouders/verzorgers om je aan te melden.
Dat kan van:
Maandag 27 februari tot en met vrijdag 10 maart tussen 13u en 18u.
Woensdags vanaf 12.00u.

Voor de aanmelding hebben we nodig:

• Aanmeldformulier met keuzelijst van VO-scholen (dit formulier krijg je van je basisschool en moet ondertekend zijn door je ouders en je basisschool)
• Geldig ID-bewijs
• Recente foto van jezelf
• Eventueel een ingevuld  aanmeldformulier CLA 2017-2018

(Je kunt dit formulier hierboven downloaden en printen, daarna met je ouders invullen en ondertekend meenemen naar het Comenius. Je mag dit formulier ook met je ouders invullen bij ons op school.)

Heb je een vmbo-t/havo-advies?
Je bent van harte welkom, maar neem contact op over de aanmelding met Pauline van Schagen, afdelingsleider onderbouw.

Na de aanmelding krijgen je ouders van ons een uitdraai van de aanmelding met daarop de voorkeurslijst en inloggegevens voor het centrale systeem (Plaatsings- En MatchingsSysteem, MEPS). Met die inloggegevens kunt u als ouder op 5 april zien op welke VO-school uw kind geplaatst is. Alle leerlingen die op het Comenius Lyceum geplaatst zijn krijgen direct na 5 april ook een brief van ons.

Op dinsdag 20 juni is er een kennismakingsmiddag bij ons op school voor alle geplaatste leerlingen. Je maakt dan kennis met je mentor en je toekomstige klasgenoten.

Twee handige links over het Voortgezet onderwijs:
- gemeente Amsterdam, aanmelden brugklas
 VO schoolkeuze020

inschrijven

Heeft u nog vragen? Neem contact op met:
Pauline van Schagen
afdelingsleider onderbouw