Klas 3

In klas 3 krijg je informatie over een belangrijke keuze die je dit schooljaar moet maken: je profielkeuze. Je hoeft nu nog niet te beslissen wat je later wilt studeren of wat je later wilt worden. Maar de profielkeuze die je dit schooljaar doet is wel bepalend voor veel andere keuzes die je de komende jaren kunt maken.
Het kiezen van een profiel en de keuzevakken doe je natuurlijk niet van de ene dag op de andere. Daar gaat een heel proces aan vooraf.

Profielkeuze boekje

Een speciaal “Profielkeuze Informatieboekje” is bedoeld als een steuntje in de rug om je bij je keuze te helpen. Verder is er heel veel informatie te vinden in de methode Qompas waar je uit werkt tijdens de mentorlessen, krijg je beroepsvoorlichtingen op school, ga je naar de profielkeuzedag op de Hogeschool van Amsterdam en ga je een interessetest maken waarmee je nog beter kunt uitzoeken naar welke sector en welk profiel je grootste belangstelling uitgaat. Ook je mentor en je decaan zullen je zo veel mogelijk begeleiden in het maken van een goede keuze.

Aan het einde van klas 3 moet je je keuze hebben gemaakt en dan in de vierde klas krijg je naast gemeenschappelijke vakken als Nederlands en Engels de profiel specifieke vakken.