In het examenprogramma van de bovenbouw staat voor alle leerlingen uit leerjaar VWO 5, de studiereis naar Rome op het programma. Roma aeterna, het eeuwige Rome, Roma caput mundi, Rome hoofd van de wereld, dat zijn de bijnamen van de stad Rome. Rome is groot geworden onder de Romeinen en steeds weer opnieuw hebben latere machthebbers zich daaraan gespiegeld, van pausen tot rijke kardinalen, bankiers en Mussolini. Al die macht heeft zich vertaald in een schitterende kunst die we in Rome gaan bekijken. In geen enkele Europese stad zie je zo mooi hoe al die tijdperken naast elkaar en boven elkaar gelegen zijn. Rome, de stad van de schitterende pleinen zoals Campo dei Fiori, fonteinen als de Trevi fontein, kerken zoals de schitterende Sint Pieter, paleizen en Romeinse ruïnes zoals het Forum Romanum en de heerlijke pizza’s en ijsjes. De studiereis levert een zeer belangrijke bijdrage aan de culturele, sociale en persoonlijke ontwikkeling van de leerlingen. De reis is een onderdeel van het CKV examenprogramma, deelname is derhalve verplicht. Er zullen door de leerlingen ter plaatse ook heel wat examenopdrachten uitgevoerd moeten worden.

Dit jaar zal de reis plaatsvinden medio april 2018 en ter voorbereiding zullen we de romeinse catacomben in Valkenburg bezoeken.

Hier 2 verslagen van de Romereis 2017: